schhh... projektrum

 

 

 

 
             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hemma hos schhh… 1:a & 2:a mars 2015 Schhh projektrum presenterar
ON ERASING MYTHS: THE SCHHH...TAPES tapes
Jenny Michel och Fredrik Olofsson

Söndag 1:a mars 16.00. Måndag 2:a mars 20.00 Dörrarna öppnas en timme före konserten. Schhh... bjuder på soppa! Entré 100 kr.

ON ERASING MYTHS: THE SCHHH...TAPES  Under två kvällar kommer Jenny och Fredrik att åter- och omskapa konstverket 'Fallen gardens'. Hängande band, upplösta texter, reflekterande ljus och ljud - allt förenat i en långsamt [sönder]fallande komposition. Berlin baserade konstnärerna Jenny Michel och Fredrik Olofsson arbetar här för tredje gången tillsammans. Med sina olika bakgrunder i bildkonst och musik, samarbetar de fram verk mot en punkt där ljud- och installationskonst möts.

http://phantomteilchen.de http://fredrikolofsson.com

 

 

Hemma hos Schhh… 23:e februari 2015      
Schhh projektrum presenterar EN VINTERKVÄLL MED SKARE
Mathias Josefson  Per Åhlund

Måndag 23:e februari 20.00 Dörrarna öppnas en timme före konserten.
Schhh... bjuder på soppa! Entré 100 kr.

Skare är ett samarbete mellan Mathias Josefson och Per Åhlund där de skapar minimal vinterambient med hjälp av fältinspelningar, hittade ljud och bearbetade inspelningar av musikinstrument. Skare har nyligen givit ut en liveskiva på skivbolaget Reverse Alignment och det här är deras första konsert på fyra år.

Under kvällen kommer dessutom både Mathias och Per att framföra varsin soloset. Mathias Josefsons arbeten omfattar både digitala och analoga medier, ofta med ett fokus på ljud och installationer. Att tänja ut eller stoppa tiden, upprepningar och olika myter är centrala delar i Mathias Josefsons musik. Mathias Josefson har förutom samarbetet med Per Åhlund i Skare även släppt skivor under eget namn och andra projekt som bland annat Moljebka Pvlse. Den här kvällen kommer han att framföra en konsertversion av stycket Att sluta en cirkel från skivan med samma titel utgiven på Schhh records. Per Åhlund är verksam i flera experimentella musik-, improvisations- och ljudkonstprojekt. På konserter suddar hans ljudlandskap ut gränserna mellan noise och musik, stillhet och hysteri, mörker och ljus. Hans kompositioner fokuserar på stämning och textur snarare än på tonalitet och rytm. Förutom arbetet med Skare har han släppt flera fullängdsalbum med abstrakta, mörka ljudlandskap med sådana projekt som Diskrepant och Den Arkaiska Rösten. På konserter använder han kontaktmikrofoner, live-elektronik, loopar och andra effekter för att bilda abstrakta ljudmiljöer vilka skapas i ögonblicket.

 

http://perahlund.se/skare.html http://perahlund.se/ http://www.mathiasjosefson.com Musik: https://reversealignment.bandcamp.com/album/grader https://vimeo.com/perahlund https://vimeo.com/mathiasjosefson

 

 

Hemma hos schhh…  7 & 8 december 2014
Schhh projektrum presenterar RUMSLIGT RUS med Lise-Lotte Norelius

Söndag 7:a december 16.00. Måndag 8:e december 20.00
Dörrarna öppnas en timme före konserten. Schhh... bjuder på soppa! Entré 100 kr.

RUMSLIGT RUS 
Lise-Lotte Norelius arbetar med nya koreografier för ljud och 16 högtalare skapade på plats med hjälp av mjukvaran Zirkonium. Mjukvaran är utvecklad vid ZKM/IMA i Karlsruhe, där hon tidigare i år komponerade ett verk för en klangdome. Kanske kommer hon att dammsuga lite också.

LLN sladdar

Lise-Lotte Norelius arbetar som tonsättare och musiker. Hennes intresse för ljudkoreografi, väcktes för ca 20 år sen, i samband med Konstfackprojektet "Det akustiska rummet", där hon gjorde en balett för fasta och rörliga högtalare tillsammans med Bengt Carling. http://lise-lottenorelius.se

---------------------------------------------------

Hemma hos schhh… 2 & 3 november 2014
Schhh projektrum presenterar GENOM VATTEN med HR
(Hellström Rosén)

Söndag 2:a november 16.00. Måndag 3:e november 20.00
Dörrarna öppnas en timme före konserten och Schhh... bjuder på soppa! Entré 100 kr.

Genom vatten
Suggestiva elektroniska klanger vävs ihop med surrealistiska undervattens toner. Ljudens ursprung mister sin betydelse när de gjuts ihop till en uppslukande musikalisk upplevelse.
HR framför verk i 16 kanaler som en förlängning av projektet Ljudexkursioner. Med en segelbåt utrustad med inspelnings och studio utrustning utforskades ljudmiljöer både under och över vattnet. I hamnar, vikar på kobbar och ute till havs spelade de in ljud, genomförde konserter och workshops. http://ljudexkursioner.se/

Ann Rosén och Sten-Olof Hellström har arbetat tillsammans under olika namn sedan de framförde ”18 Years of Preparation” med liveelektronik på Small Fish (skivbutik) London 2001. Under årens lopp har de skapat verk som D-Dist, Rumsliga Tystnader, Spatial X, Spatial Y och Spatial Z. Deras ofta diametralt olika synsätt på konst och musik skapar en dynamik och nerv, deras gemensamma intresse för rumslighet ger musiken en fysisk närvaro och tyngd när de möts som HR. http://annrosen.se http://stenolofhellstrom.se/

---------------------------------------------------

Hemma hos schhh… 28 & 29 september
Invigning av Schhh projektrum söndag 28 och 14-18 och måndag 29 september 18-22 med projektet ATT SLUTA EN CIRKEL av och med konstnären Mathias Josefson!

Mathias Josefsons verk omfattar både digitala och analoga medier och kan ta formen av installationer, utställningar, performances och konserter etc.

Hemma hos schhh… framför Mathias Josefson
1. Tysta områden – en inventering
2. Discourse
3. The name of the table is justice
4. Att sluta en cirkel
(Hela programmet tar med paus lite mer än en timme)

Schhh production och Mathias Josefson passar dessutom på att fira invigningen av schhh projektrum med att släppa Mathias album ATT SLUTA EN CIRKEL SE3JQ14006

Efter några års frånvaro återvänder Mathias Josefson till den experimentella drone-genren med en skiva på bolaget Schhh. Under arbetet med den här skivan inspirerades Mathias inte bara av filmen San Soleil av Chris Marker, utan han klippte och mixade skivan direkt till vissa sekvenser av filmen. Filmsekvensernas längd och rytm fick styra över musiken. Mathias tog även inspiration av Roland Barthes text The Death Of The Author. Kan Barthes text appliceras på kompositören? I stycket Författarens död har han använt sig av slump och obestämbarhet i ett försök att frikoppla sig från kompositörsrollen. Skivan inbjuder lyssnaren att kliva in och omslutas av en ljudvärld där lyssnaren själv har möjlighet att välja hur och på vilken nivå verket upplevs. Cirkeln sluts; är det slutet eller början på något nytt?

Vi bjuder på soppa och ett glas vin före programmet som startar kl. 16 resp. 20!

Entré 100 kr.

Välkomna!
Ann Rosén & Sten-Olof Hellström

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Schhh projektrum är en ny scen för experimentell ljudkonst och musik i Nacka som drivs av konstnärerna Ann Rosén och Sten-Olof Hellström.

Schhh projektrum sätter fokus på ljud och rumslighet.
Trots att flerkanals ljud har blivit allt vanligare både i konsert sammanhang och i hemma vardagsrummet har det varit relativt svårt för konstnärer och kompositörer att få möjlighet att verkligen utforska ljudets olika spatiala möjligheter samt att sedan offentligt presentera resultatet på plats.

Inbjudna konstnärer får under en vecka, assisterade av Ann och Sten Olof, arbeta och experimentera med ljudets rumslighet på alla möjliga och omöjliga sätt. Med hjälp av 16 individuella ljudkanaler och högtalare som kan monteras i taket, på väggar, golv etc. skräddarsys rummet efter varje konstnärs behov. Ljudanläggningen innehåller även 4 sub-basar. Projektveckorna avslutas med publika evenemang.

 

Sten-Olof & Ann
+46 708 866459
projekt[ ]schhh.se

Schhh projektrum
Krokvägen 3
131541 Nacka
Sweden
+ 46 708 866459

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lj©schhh production ab 2012 udkonst

ljuddesign

ann rosén

sten-olof hellström