FST100

Torsdagar @ Vardagsrummet – Sten-Olof Hellström & Martin Jonsson Tibblin

2 augusti, 2018

Tes, antites och analoga synthesizers

Konserten ingår i firandet av FST 100 år

Martin Johnsson Tibblin & Sten-Olof Hellström förenas för första gången musikaliskt.

Efter åratal av diskussioner, planer och skamligt många öl kommer de äntligen till skott, kopplar ihop ett gäng syntar och ger järnet. Hämningslös spelglädje, dödsföraktande ljudexperiment, analoga syntar så långt ögat kan nå och ett acousmonium med fler högtalare än det finns utrymme för.

Sten-Olof Hellströms musik har framförts vid konserter, festivaler och radioutsändningar runt om i världen på platser som omfattar La Scala i Milano, under vattnet i havet utanför Malmö och öknen utanför Alice Springs i Australien. Under de senaste åren har Sten-Olof vid sidan av sitt eget komponerande arbetat med en rad olika kompositions och musik projekt såsom “Ljudexkursioner i Stockholms skärgård”, där han tillsammans med Ann Rosén genomförde EAM konserter och workshops i Stockholms skärgård där de använde sin segelbåt som bas. Sten-Olof är medlem i Ann Roséns Barriärorkester och den Englands-baserade duon Hellström and Bowers.

Martin Jonsson Tibblin är född 1975 och uppvuxen i Lidköping. Han har Diplomexamen i komposition, är utbildad inom musikvetenskap och har arbetat som klangregissör, producent och teknisk konsult. Som tonsättare rör han sig i flera genrer – såväl kammarmusik som EAM, orkestermusik och opera.