Kablar

Hemma hos Schhh… RUMSLIGT RUS

7 december, 2014 16:00-8 december, 2014

Schhh projektrum presenterar RUMSLIGT RUS med Lise-Lotte Norelius

Söndag 7:a december 16.00. Måndag 8:e december 20.00
Dörrarna öppnas en timme före konserten. Schhh… bjuder på soppa! Entré 100 kr.

RUMSLIGT RUS 
Lise-Lotte Norelius arbetar med nya koreografier för ljud och 16 högtalare skapade på plats med hjälp av mjukvaran Zirkonium. Mjukvaran är utvecklad vid ZKM/IMA i Karlsruhe, där hon tidigare i år komponerade ett verk för en klangdome. Kanske kommer hon att dammsuga lite också.

Lise-Lotte Norelius arbetar som tonsättare och musiker. Hennes intresse för ljudkoreografi, väcktes för ca 20 år sen, i samband med Konstfackprojektet ”Det akustiska rummet”, där hon gjorde en balett för fasta och rörliga högtalare tillsammans med Bengt Carling. http://lise-lottenorelius.se

Schhh projektrum är en ny scen för experimentell ljudkonst och musik i Nacka som drivs av konstnärerna Ann Rosén och Sten-Olof Hellström.

Schhh projektrum sätter fokus på ljud och rumslighet.
Trots att flerkanals ljud har blivit allt vanligare både i konsert sammanhang och i hemma vardagsrummet har det varit relativt svårt för konstnärer och kompositörer att få möjlighet att verkligen utforska ljudets olika spatiala möjligheter samt att sedan offentligt presentera resultatet på plats.

Inbjudna konstnärer får under en vecka, assisterade av Ann och Sten Olof, arbeta och experimentera med ljudets rumslighet på alla möjliga och omöjliga sätt. Med hjälp av 16 individuella ljudkanaler och högtalare som kan monteras i taket, på väggar, golv etc. skräddarsys rummet efter varje konstnärs behov. Ljudanläggningen innehåller även 4 sub-basar. Projektveckorna avslutas med publika evenemang.