Genom vatten

Hemma hos Schhh… GENOM VATTEN

2 november, 2014 16:00-3 november, 2014

Schhh projektrum presenterar GENOM VATTEN med HR (Hellström Rosén)

Söndag 2:a november 16.00. Måndag 3:e november 20.00
Dörrarna öppnas en timme före konserten och Schhh… bjuder på soppa! Entré 100 kr.

Genom vatten
Suggestiva elektroniska klanger vävs ihop med surrealistiska undervattens toner. Ljudens ursprung mister sin betydelse när de gjuts ihop till en uppslukande musikalisk upplevelse.
HR framför verk i 16 kanaler som en förlängning av projektet Ljudexkursioner. Med en segelbåt utrustad med inspelnings och studio utrustning utforskades ljudmiljöer både under och över vattnet. I hamnar, vikar på kobbar och ute till havs spelade de in ljud, genomförde konserter och workshops. http://ljudexkursioner.se/

Ann Rosén och Sten-Olof Hellström har arbetat tillsammans under olika namn sedan de framförde ”18 Years of Preparation” med liveelektronik på Small Fish (skivbutik) London 2001. Under årens lopp har de skapat verk som D-Dist, Rumsliga Tystnader, Spatial X, Spatial Y och Spatial Z. Deras ofta diametralt olika synsätt på konst och musik skapar en dynamik och nerv, deras gemensamma intresse för rumslighet ger musiken en fysisk närvaro och tyngd när de möts som HR.

annrosen.se

stenolofhellstrom.se

Schhh projektrum är en ny scen för experimentell ljudkonst och musik i Nacka som drivs av konstnärerna Ann Rosén och Sten-Olof Hellström.

Schhh projektrum sätter fokus på ljud och rumslighet.
Trots att flerkanals ljud har blivit allt vanligare både i konsert sammanhang och i hemma vardagsrummet har det varit relativt svårt för konstnärer och kompositörer att få möjlighet att verkligen utforska ljudets olika spatiala möjligheter samt att sedan offentligt presentera resultatet på plats.

Inbjudna konstnärer får under en vecka, assisterade av Ann och Sten Olof, arbeta och experimentera med ljudets rumslighet på alla möjliga och omöjliga sätt. Med hjälp av 16 individuella ljudkanaler och högtalare som kan monteras i taket, på väggar, golv etc. skräddarsys rummet efter varje konstnärs behov. Ljudanläggningen innehåller även 4 sub-basar. Projektveckorna avslutas med publika evenemang.