Mathias och Per - Skare

Hemma hos Schhh… EN VINTERKVÄLL MED SKARE

23 februari, 2015 20:00

Schhh projektrum presenterar EN VINTERKVÄLL MED SKARE
Mathias Josefson  Per Åhlund

Måndag 23:e februari 20.00 Dörrarna öppnas en timme före konserten.
Schhh… bjuder på soppa! Entré 100 kr.

Skare är ett samarbete mellan Mathias Josefson och Per Åhlund där de skapar minimal vinterambient med hjälp av fältinspelningar, hittade ljud och bearbetade inspelningar av musikinstrument. Skare har nyligen givit ut en liveskiva på skivbolaget Reverse Alignment och det här är deras första konsert på fyra år.

Under kvällen kommer dessutom både Mathias och Per att framföra varsin soloset. Mathias Josefsons arbeten omfattar både digitala och analoga medier, ofta med ett fokus på ljud och installationer. Att tänja ut eller stoppa tiden, upprepningar och olika myter är centrala delar i Mathias Josefsons musik. Mathias Josefson har förutom samarbetet med Per Åhlund i Skare även släppt skivor under eget namn och andra projekt som bland annat Moljebka Pvlse. Den här kvällen kommer han att framföra en konsertversion av stycket Att sluta en cirkel från skivan med samma titel utgiven på Schhh records. Per Åhlund är verksam i flera experimentella musik-, improvisations- och ljudkonstprojekt. På konserter suddar hans ljudlandskap ut gränserna mellan noise och musik, stillhet och hysteri, mörker och ljus. Hans kompositioner fokuserar på stämning och textur snarare än på tonalitet och rytm. Förutom arbetet med Skare har han släppt flera fullängdsalbum med abstrakta, mörka ljudlandskap med sådana projekt som Diskrepant och Den Arkaiska Rösten. På konserter använder han kontaktmikrofoner, live-elektronik, loopar och andra effekter för att bilda abstrakta ljudmiljöer vilka skapas i ögonblicket.

http://perahlund.se/skare.html http://perahlund.se/ http://www.mathiasjosefson.com Musik: https://reversealignment.bandcamp.com/album/grader https://vimeo.com/perahlund https://vimeo.com/mathiasjosefson

Schhh projektrum är en ny scen för experimentell ljudkonst och musik i Nacka som drivs av konstnärerna Ann Rosén och Sten-Olof Hellström.

Schhh projektrum sätter fokus på ljud och rumslighet.
Trots att flerkanals ljud har blivit allt vanligare både i konsert sammanhang och i hemma vardagsrummet har det varit relativt svårt för konstnärer och kompositörer att få möjlighet att verkligen utforska ljudets olika spatiala möjligheter samt att sedan offentligt presentera resultatet på plats.

Inbjudna konstnärer får under en vecka, assisterade av Ann och Sten Olof, arbeta och experimentera med ljudets rumslighet på alla möjliga och omöjliga sätt. Med hjälp av 16 individuella ljudkanaler och högtalare som kan monteras i taket, på väggar, golv etc. skräddarsys rummet efter varje konstnärs behov. Ljudanläggningen innehåller även 4 sub-basar. Projektveckorna avslutas med publika evenemang.