Mathias Josefson - Att sluta en cirkel

Hemma hos Schhh… ATT SLUTA EN CIRKEL

28 september, 2014 14:00-29 september, 2014

Invigning av Schhh projektrum söndag 28 och 14-18 och måndag 29 september 18-22 med projektet ATT SLUTA EN CIRKEL av och med konstnären Mathias Josefson!

Mathias Josefsons verk omfattar både digitala och analoga medier och kan ta formen av installationer, utställningar, performances och konserter etc.

Hemma hos schhh… framför Mathias Josefson
1. Tysta områden – en inventering
2. Discourse
3. The name of the table is justice
4. Att sluta en cirkel
(Hela programmet tar med paus lite mer än en timme)

Schhh production och Mathias Josefson passar dessutom på att fira invigningen av schhh projektrum med att släppa Mathias album ATT SLUTA EN CIRKEL SE3JQ14006

Efter några års frånvaro återvänder Mathias Josefson till den experimentella drone-genren med en skiva på bolaget Schhh. Under arbetet med den här skivan inspirerades Mathias inte bara av filmen San Soleil av Chris Marker, utan han klippte och mixade skivan direkt till vissa sekvenser av filmen. Filmsekvensernas längd och rytm fick styra över musiken. Mathias tog även inspiration av Roland Barthes text The Death Of The Author. Kan Barthes text appliceras på kompositören? I stycket Författarens död har han använt sig av slump och obestämbarhet i ett försök att frikoppla sig från kompositörsrollen. Skivan inbjuder lyssnaren att kliva in och omslutas av en ljudvärld där lyssnaren själv har möjlighet att välja hur och på vilken nivå verket upplevs. Cirkeln sluts; är det slutet eller början på något nytt?

Vi bjuder på soppa och ett glas vin före programmet som startar kl. 16 resp. 20!

Entré 100 kr.

Välkomna!
Ann Rosén & Sten-Olof Hellström

Schhh projektrum är en ny scen för experimentell ljudkonst och musik i Nacka som drivs av konstnärerna Ann Rosén och Sten-Olof Hellström.

Schhh projektrum sätter fokus på ljud och rumslighet.
Trots att flerkanals ljud har blivit allt vanligare både i konsert sammanhang och i hemma vardagsrummet har det varit relativt svårt för konstnärer och kompositörer att få möjlighet att verkligen utforska ljudets olika spatiala möjligheter samt att sedan offentligt presentera resultatet på plats.

Inbjudna konstnärer får under en vecka, assisterade av Ann och Sten Olof, arbeta och experimentera med ljudets rumslighet på alla möjliga och omöjliga sätt. Med hjälp av 16 individuella ljudkanaler och högtalare som kan monteras i taket, på väggar, golv etc. skräddarsys rummet efter varje konstnärs behov. Ljudanläggningen innehåller även 4 sub-basar. Projektveckorna avslutas med publika evenemang.