Bovetets ljudvågor

Elektronisk fika #5

12 augusti, 2023 18:30

varje lördag i augusti 2023

19.00 Elektroakustisk konsert med Cornelia Karlsson, Tony Blomdahl och Ann Rosén.
20.00 Live-elektronik konsert med Mattias Petersson
Dörrarna öppnas 18.30 fika finns!
Vi avslutar kvällen med soppa och bröd!

Begränsat antal biljetter 250kr (inkl avg) boka på Billetto

CORNELIA KARLSSON är en svensk tonsättare, från Lund. Hon bor i Köpenhamn och studerar vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Hon arbetar både med elektronisk och akustisk musik, och hennes senaste premiär var en TechnoOpera som spelades i Köpenhamn i mars 2023.

TONY BLOMDAHL (f. 1972) bor i Småland men verkar även i Göteborg i flera sammanhang. Han studerade komposition för Sven-David Sandström vid Gotlands Tonsättarskola och Ole Lützow-Holm vid Göteborgs universitet på 90-talet och början av 00-talet. Blomdahl skriver för det mesta kammarmusik, inte sällan för lite ovanligare ensembler som elgitarrkvartett, guitar-hero-gitarrer och liknande, och har även gjort teatermusik, både till fria grupper och till institutionsteatrar som Stadsteatern i Göteborg. Blomdahl har på senare år fokuserat mest på att komponera musik direkt för högtalare, inte sällan i kombination med en eller flera levande musiker. Hans musik finns också utgiven på ett antal CD-skivor med ett flertal svenska ensembler och musiker. Tillsammans med Kerstin Björk driver han projektet Kulturvagnen i Småland sedan 2020.
http://tonyblomdahl.se
htttp://kultur-vagnen.se

ANN ROSÈN
Kompositör, ljudkonstnär baserad på Österlen. Driver bland annat Schhh … och Barriärorkestern. Utbildad skulptör som sedan 90-talet arbetar med ljud, komposition och tankeutbyte. Skapat bland annat nya instrument i Syntjuntan och i stycken som Violin och Knämudd, Bovetets ljudvågor och Drawing Sessions.

MATTIAS PETERSSON (1972) är tonsättare och musiker. Parallellt med sin frilansverksamhet arbetar han som lektor i elektroakustisk komposition vid Kungl. Musikhögskolan och är som doktorand i komposition del av forskningsklustret GEMM))) – Gesture, Embodiment and Machines in Music vid Musikhögskolan i Piteå. Mattias arbetar främst med elektronisk musik olika former men har även skrivit kammarmusik, ett flertal operor och musik för dansföreställningar. Hans musik har framförts internationellt och har släppts på skiva av etiketter som Hallow GroundMoving Furniture Records, IDEAL Recordings och Fylkingen Records.

ELEKTRONISK FIKA:
#4 del 1 – 5 augusti
#4 del 2 – 5 augusti
#5 – 12 augusti
#6 – 19 augusti
#7 – 26 augusti


Konserterna genomförs med stöd av Kulturrådet och Ideell kulturallians